Prolab

Pogosto zastavljena vprašanja

 • Kako deluje Prolab?

  Prolab deluje na osnovi učinkovine Follicusan, ki deluje na osnovi bioaktivnih signalnih molekul. Te vitalizirajo celice lasnega folikla in stimulirajo biosintezo lasnih beljakovin. To pomeni, da Follicusan in posledično Prolab stimulira rast zametka lasu.
 • Koliko časa moram uporabljati Prolab, da so vidni rezultati?

  Izdelke Prolab je treba uporabljati 3-4 mesece, da so vidni učinki.
 • Kako pogosto moram uporabljati Prolab?

  Šampon Prolab uporabljajte po potrebi glede na običajno umivanje las. Losjon Prolab uporabljajte 2-krat na teden v prvih treh mesecih, nato pa le 1-krat na teden za vzdrževanje stanja ali po potrebi.
 • Ali moram Prolab uporabljati ves čas?

  Priporočamo uporabo vsaj 3 mesece, da lahko pričakujete zagotovljeni rezultat. Pozneje je lahko uporaba po potrebi.
 • Ali je Prolab negovalen za lase?

  Prolab izdelki vsebujejo biološko razgradljive površinsko aktivne substance rastlinskega izvora. Kombinacija lasem in lasišču prijaznih površinsko aktivnih substanc omogoča nežno, a učinkovito umivanje. Negovalne substance lase negujejo in krepijo ter omogočajo enostavno česanje. Za dodatno nego lahko uporabite balzam za lase poljubne blagovne znamke.
 • Ali lahko uporabljam Prolab, če imam barvane ali kemično obdelane lase?

  Da, uporaba Prolaba ob barvanih ali kemično obdelanih laseh ni sporna.
 • Kdaj imam težave z izpadanjem las?

  Težave imate, ko vam izpade več kot 100 las na dan. Normalno je od 60 do 80 las. Težave imate tudi, ko vam lasje izpadajo mestoma.
 • Kaj so vzroki za izpadanje?

  Izpadanje las je normalen pojav, če izpadanje ni prekomerno (glej odgovor zgoraj). Vzroki prekomernega izpadanja so stres, nepravilna prehrana, dedni dejavniki in hormonska neuravnovešenost. Ločimo začasno in trajno izpadanje las. Pri začasnem izpadanju las lahko zmanjšamo ali ustavimo težave, če najdemo vzrok za izpadanje in ob ustrezni negi, ki spodbuja rast las. Trajno izpadanje las lahko kvečjemu upočasnimo, potrebno pa je zdravljenje pri dermatologu. Pri večini ljudi se lasje s starostjo nekoliko razredčijo. Toda leta, hormonske spremembe in dednost lahko povzročijo, da je izpadanje pri nekaterih izrazitejše kot pri drugih. Posledica je lahko delna ali popolna plešavost (alopecija). Verjetnost tega je pri moških mnogo večja kot pri ženskah.
 • Kaj naj naredim, če po priporočenem času uporabe ni izboljšanja?

  Če po priporočenem časi uporabe ni izboljšanja, priporočamo obisk dermatologa.
 • Ali izdelke lahko uporabljam Prolab tudi med nosečnostjo in dojenjem?

  Raziskave pri nosečnicah in doječih materah, ki bi uporabljale izdelke Prolab, niso bile izvedene. Menimo, da uporaba izdelkov Prolab ni sporna, saj ne vsebujejo učinkovin, ki bi bile lahko škodljive. Priporočamo, da se nosečnice in doječe matere pred uporabo losjona proti izpadanju las Prolab posvetujejo s svojim zdravnikom.