Prolab

Prehrana in stres

Skrbite za močan imunski sistem in zdravo prehrano

Da lahko vsi procesi v telesu, tako tudi rast las, potekajo nemoteno, je treba poskrbeti za zdrav imunski sistem. Ta je še posebej na udaru jeseni, ko so temperature nižje in je v zraku veliko vlage. Pogostno nam ravno takrat prekomerno izpadajo lasje. Za močne lase uživajte hrano, bogato s cinkom , železom in vitaminom B2. Veliko cinka je v mesu, ribah, kvasu, žitnih kalčkih,… Živila, ki vsebujejo vitamin B2 so mleko, sir, jajca in žitarice. Železo je v jedilni čokoladi, mandljih, leči,…Če menite, da s hrano železa ne dobite dovolj, si pomagajte z nadomestki, tudi tistimi z vitaminom C. Ta spodbuja absorpcijo železa. Priporočljivo je uživati tudi živila, bogata z maščobnimi kislinami omega3. Mastne ribe naj bodo na jedilniku vsaj dvakrat na teden.

Priznana zdravilna rastlina proti izpadanju las pa je tudi proso. Vsako jutro dodajte v jogurt 1 veliko žlico prosa.

Preprečite stres

Stres je postal stalnica v našem vsakdanjiku. Pokaže se ob dražljajih iz okolja, ki v nas povzročajo določena čustva, kot so strah, jeza, žalost … Imamo občutek obremenjenosti in smo še težje kos zahtevam današnjega življenja. Stres se kaže v različnih odzivih, kot so pozabljivost, neodločnost, zagrenjenost, živčnost, nespečnost, glavobol, težave s prebavo in podobni drugi, neprijetni odzivi telesa.

Stres negativno vpliva na vse procese v telesu. Telo se težje regenerira in vsi procesi potekajo počasneje. Stres potemtakem vpliva tudi na rast las – lasje se težje regenerirajo in rast je počasnejša. Lahko pride do izpadanja las ali pa se to poveča, če so bile težave z izpadanjem že predhodno prisotne.