Prolab

Izpadanje las

Izpadanje las je normalen pojav. Ponavadi nam vsak dan izpade od 60 do 80 las.

O čezmernem izpadanju las pa govorimo, ko nam na dan izpade več kot 100 las. Takrat se število las v anageni fazi (fazi rasti) zmanjšuje, medtem ko se število las v telogeni fazi (fazi izpadanja) povečuje.

Normalni krog dogajanja lahko zmotijo številni dejavniki, kot so stres, nepravilna prehrana, dedni dejavniki, hormonska neuravnovešenost...

Posledici sta izpadanje las ali pa njihovo nenadomeščanje.

Ločimo začasno in trajno izpadanje las. Pri začasnem izpadanju las lahko zmanjšamo ali ustavimo težave, če najdemo vzrok za izpadanje in ob ustrezni negi, ki spodbuja rast las. Trajno izpadanje las lahko kvečjemu upočasnimo, potrebno pa je zdravljenje pri dermatologu. Pri večini ljudi se lasje s starostjo nekoliko razredčijo. Toda leta, hormonske spremembe in dednost lahko povzročijo, da je izpadanje pri nekaterih izrazitejše kot pri drugih. Posledica je lahko delna ali popolna plešavost (alopecija).

Najpogostejša vrsta plešavosti je androgenetična alopecija ali tako imenovana moška plešavost. Povzročajo jo moški spolni hormoni (androgeni hormoni), ki pa niso omejeni le na moške. Ta vrsta plešavosti se kaže kot značilna razporeditev lasnih mešičkov oz. kot izpadanje po srednji lasni črti pri moških in kot centralno redčenje las pri ženskah.

Plešavost do 50. leta vsak delno prizadene vsakega drugega moškega, lahko pa prizadene tudi ženske.

Pri moških se bolezen začne na prednjem robu lasišča, kasneje pa se razširi na teme glave, pri ženskah pa se redčenje začne v vrhu glave, sprednja linija lasišča pa ponavadi ni prizadeta.

Rešitev vaših težav ponujajo izdelki Prolab, ki vsebujejo izjemno učinkovito aktivno sestavino Follicusan.